Тежките моменти в живота на 13 известни хора ще ви върнат надеждата

monstArr / Shutterstock

Пътят към успеха е осеян с препятствия. Нужна е упорита работа, търпение и кураж, за да се изправиш пред трудностите, които животът неизбежно изправя пред нас. Провалът преди успеха е нещо, с което всеки трябва да се изправи и тези известни хора го доказват.

Техните неуспехи са ги извели до житейски спадове, в които повечето хора биха се отказали и оттеглили. Но те са продължили напред и това е изиграло ключова роля за успеха им.

Ако някога почувствате, че сте на път да се откажете от мечтите си, тези вдъхновяващи истории ще ви върнат вярата в бъдещето.

1. Уолт Дисни

Уолт Дисни е претърпял поредица от неуспехи – уволнен е от работата си в Канзас Сити Стар , защото „му липсвало въображение и нямал добри идеи“; комиксите му за Мики Маус били отхвърлени, защото били „твърде страшни за жените“, а „Трите прасенца“ – заради това, че имало само четирима герои; първият му бизнес проект, студиото за анимация Laugh-O-Gram било принудено да фалира.

Преминавайки през тези неуспехи, той изгражда компанията Walt Disney, която днес печели милиарди. Говори се, че са му отказали 302 пъти, преди да получи финансиране за компанията.

2. Харисън Форд

Преди Харисън Форд да се превъплъти в Хан Соло и Индиана Джоунс, той е бил самоук дърводелец на 30 и няколко години, който се е мъчел да заработи, за да се грижи за семейството си. Получавал е дребни роли в телевизионни предавания, но те едва са стигали да свърже двата края – поради което се захванал с дърводелството.

Докато правел шкафове в дома на Джордж Лукас, той му предложил роля в „Американски графити“. Тогава Форд бил на 29. Но истинският му пробив се случва 6 години по-късно в „Междузвездни войни“ в ролята на Хан Соло, режисиран от самия Лукас.

3. Силвестър Сталоун

Силвестър Сталоун е преживял трудни години, преди да стане холивудска звезда. Преди да стане на 30, той е работил като продавач в магазин за хранителни стоки и бил разорен дотолкова, че продал бижутата на жена си. В един момент на крайно отчаяние той продал кучето си на непознат в магазин за алкохол за 50 долара.

Той казва, че това е било най-ниската точка в живота му, след което той си тръгнал със сълзи на очите. След което съдбата му се усмихва с „Роки“ и останалата част от историята е известна на всички. Познайте какво направил с първите си приходи. Купил обратно кучето си за 3000 долара.

4. Дж. К. Роулинг

Една от най-богатите жени в света днес, някога Дж. К. Роулинг е била без пукната пара, разведена, отглеждала сама детето си и минавала през поредица от депресии.

Била толкова разорена, че дори нямала пари да принтира ръкописа за Хари Потър. Трябвало да напечата всички повече от 9000 страници ръчно на стара пишеща машина, за да може да я предаде на издателя.

5. Ариана Хъфингтън

Президентът и главен редактор на Хъфингтън Поуст е днес е влиятелна фигура в политиката на САЩ, но е изпитала горчивия вкус на неуспеха, когато е финишрала пета със само 0,55 процента в гласуването за губернатор на Калифорния през 2003 г.

Въпреки че първата ѝ книга се разпродава с голям успех, втората е била отхвърлена 36 пъти. Днес тя има 13 книги зад гърба си, а световният успех на Хъфингтън Поуст е неоспорим.

6. Майкъл Джордан

Майкъл Джордън днес е без съмнение най-прочутият баскетболист в историята. Като дете обожавал баскетбола и знаел, че иска това да бъде неговата кариера, но нито един треньор не искал да се заеме с него, защото бил нисък.

Той бил отхвърлен дори от местния отбор на гимназията си. И въпреки това продължил да се бори, за да докаже таланта си.

7. Алберт Айнщайн

Алберт Айнщайн не можел да говори до четиригодишна възраст и не можел да чете до седемгодишен. Родителите и учителите му смятали, че изостава в умственото си развитие и е асоциален. Бил изключен от училище и му бил отказан прием в Политехническата школа на Цюрих. Днес името му се е превърнало в нарицателно – синоним на гениалност и принос в науката.

 

Страници

Свързани публикации